Rob Koedijk

Na zijn afstuderen aan de Kunstacademie A.K.I. in Enschede, werkte Rob lange tijd in interieur- en architectuurontwerp en is sinds 2002 actief als beeldend kunstenaar. Geïnspireerd door de architectuur van het minimalisme, zoals de werken van Mies van der Rohe en Corbusier, combineert hij in zijn eigen minimalistische kunst met zijn ervaringen uit de interieurwereld.

Begin 2000 ontmoette Rob de bekende kunstschilder Gerriet Postma uit Groningen en raakte hij geïnspireerd door, en besmet met het expressieve ‘abstractvirus’. Door zijn contact met Gerriet en zijn bewondering voor de abstracte werken van onder andere Pollock, Eugène Brands, Willem de Kooning, Karel Appel en de Cobra Groep, besloot Rob zelf te gaan schilderen. Gerriet Postma moedigde hem hierin aan.

Rob’s kunst past goed in het genre van lyrische en expressieve kunst, met een herkenbare eigen stijl in het hanteren van verf op doek. Zijn schilderijen worden gekenmerkt door het toepassen van structuur op het doek als basis, gevolgd door het gebruik van voornamelijk primaire kleuren met grove kwasten, spuitbussen, tegellijm en plamuurmessen, wat uiteindelijk resulteert in harmonieuze kunstwerken.

Een recente ontwikkeling in zijn werk is het schilderen op glas, het fusen of het volledig gieten in epoxy, wat een bijzonder eindresultaat geeft. Rob werkt vaak aan zijn doeken terwijl deze op de grond liggen, waarbij hij meerdere verflagen aanbrengt. Door te spelen met verf, kleur en basisstructuur creëert hij een samenhangend geheel.

Rob’s werken zijn te vinden in binnen- en buitenland en worden vertegenwoordigd door onder andere Galerie ‘Bij Leth’ in Emmen (NL).

Rob Koedijk schilderij 2020

© foto Rob Koedijk

Titel: Zonder titel
Jaar: 2020

“Het gebruik van kleur weerspiegelt de stemming: enthousiasme, vrolijkheid , ingetogen en trieste momenten zijn duidelijk zichtbaar. Interesse in verschillende materialen en technieken, dwingen hem om uitdagingen aan te gaan en al zoekend een eigen handschrift te ontwikkelen.
De afwisseling van expressief abstracte werken en het strakke gebruik van een lijnenspel, zijn kenmerkend voor zijn werk.”

Meer weten of lezen over het werk van Rob Koedijk, bezoek zijn website www.robkoedijk.nl

Gedachten-120-x-120-acryl-op-doek

Gedachten 120x120cm acryl op doek

After dark times Rob Koedijk 100x100cm acryl op doek

After dark times 100x100cm acryl op doek

Adres

Van Emstweg 85
8426 BT, Appelscha
+31 6 20 41 51 36

Openingstijden

Vrijdag t/m Zondag 13:00 – 18:00 uur
Ma, di, woe, do op afspraak voor gezelschappen of evenementen.