Over ons

Wist je datjes, een video gemaakt door Luna

Muziekpodium & Evenementenlocatie

Gesitueerd op slechts 50 meter van de bossen en toch midden in het centrum van Appelscha, zijn we sinds de oprichting in 2021 een poppodium in Friesland om rekening mee te houden  

Henry Hoiting runt met behulp van een enthousiast team het muziekpodium, kunstgalerie, café en evenementenlocatie. De plek ontwikkelt zich steeds meer als ontmoetingsplaats in de regio.

Bruisplek

Mede dankzij de centrale rol die het Kunstcafe heeft in het dorp, vloeien de mooiste samenwerkingen er van nature uit voort. Het pand aan de Van Emstweg 85 die we ruim twee jaar geleden grondig verbouwd hebben is niet over het hoofd te zien in Appelscha. Het Kunstcafe is hiermee de plek binnen de Gemeente om van live muziek en mooie kunst te genieten. Ook jong talent willen wij een kans bieden en zo kwam het Kunstcafe samen met studenten van het Ooststellingwerfcollege tot leven.

Live Muziek

Het repertoire bestaat o.a. uit singer-songwriters, pop, rock, blues, jazz, soul en folkmuziek. De live optredens komen in de ruime galerie goed tot hun recht en worden met name gewaardeerd door de kleinschalige intieme setting,  waardoor het concert nog intenser wordt beleefd

Workshops & Evenementen

Maar er is meer dan alleen muziek! Kunstcafe Appelscha organiseert regelmatig speciale evenementen en activiteiten om je ervaring nog rijker te maken. Denk aan workshops waar je je muzikale vaardigheden kunt aanscherpen, en themafeesten waar je je kunt onderdompelen in een wereld van muziek en plezier.

Muziekpodium & samenwerkingen

Ons poppodium is de ultieme bestemming voor liefhebbers van een gevarieerd programma en boeiende activiteiten. Zomer 2023 organiseerden we bijvoorbeeld concerten in het openluchttheater waarbij we grote namen naar Appelscha hebben weten te halen. Artiesten als Douwe Bob, Erwin Java, Sean Webster en Elske DeWall. Bij ons draait het niet alleen om het bijwonen van een concert, maar om het creëren van gedenkwaardige momenten en het delen van je passie met gelijkgestemde muziekliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar een intiem luisterconcert of een energiek optreden waarbij je niet stil kunt blijven zitten, we hebben voor elk wat wils.

Henry Hoiting met medewerkers bij openluchtconcert in Appelscha

Openluchtconcert in Appelscha

Henry Hoiting met medewerkers bij openluchtconcert in Appelscha.

Foto door Alice de Jong.

Henry Hoiting bij concert openluchttheater Appelscha, foto Alice de Jong

Henry Hoiting

Henry Hoiting, oprichter Kunstcafe Appelscha, hier op de achtergrond bij een bluesconcert in het openluchttheater.

Foto door Alice de Jong

Inchecken bij openluchtconcert door medewerkers van Kunstcafe Appelscha, foto Alice de Jong

Druk met het scannen van tickets

Inchecken bij openluchtconcert door medewerkers van Kunstcafe Appelscha.

Foto door Alice de Jong

Jolande van Gurp op het terras van Kunstcafe Appelscha

Verdere info

Openingstijden:

Zaterdag en zondag 13.00 – 18.00.
Of op weekdagen voor evenementen op afspraak.

Het kunstcafé is bijzondere en inspirerende plek, waar ook groepen welkom zijn. Hierbij kan worden gedacht aan receptie, (huwelijks)feest of afscheidsceremonie. De galerie beschikt naast serre en terras over ‘de Koperen Kamer’. De Koperen Kamer leent zich bij uitstek voor kleine bijeenkomsten, zoals vergaderingen of scholing.

Wil je informatie over de mogelijkheden binnen onze galerie, neem dan gerust contact op

Bezoek ons

ontdek, ontmoet & ervaar