Regina Wieling

Regina Wieling, geboren op 24 december 1955 in Leeuwarden, is de afgelopen decennia intensief bezig geweest met viltbewerking. Haar creativiteit uit zich in het vervaardigen van kledingstukken, sieraden en objecten met behulp van dit veelzijdige materiaal. Naast haar vakmanschap als coupeuse, weerspiegelt haar ontwerp van viltkleding haar vaardigheid op dit gebied. Haar inspiratie komt voort uit de ontdekking van structuren door het experimenteren met diverse combinaties van materialen en stoffen. Soms vilt ze eerst de kleding en naait deze vervolgens, terwijl andere keren het hele proces uit vilten bestaat.

In 2017 behaalde Regina samen met de groep RRAAK de eerste prijs bij Buitengewoon Vilt in de tuinen van Appeltern, wat een belangrijk keerpunt in haar carrière markeerde. Na deze erkenning zette ze haar ontwerpen en productie van viltkleding voort met hernieuwde energie.

Regina’s viltcreaties worden tentoongesteld in gerenommeerde galeries zoals De Fabriek Reid, Den Andel in Den Andel, Gewaagd in Hornhuizen, Meervilt in Haarlem en Hawar in Olderbekoop. Momenteel is Regina gevestigd in Groningen, waar ze haar passie voor vilt verder tot uiting brengt in haar werk en leefomgeving.

Haar werk is rechtstreeks te koop op haar website reginavilt.nl

Vilt kunst Regina Wieling
Ketting van vilt door Regina Wieling
Viltkunst Regina Wieling