Ine Hoejenbos, beeldend kunstenaar                                                                      

Ik ben geboren in 1958, in Ouderkerk a/d IJssel.

Na jaren gewerkt te hebben als psycholoog en de beeldende kunst vooral hobbymatig te hebben beoefend, besloot ik in 2013 een volgende stap te zetten en heb ik me aangemeld bij de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst te Groningen.

De keuze voor deze academie is gelegen in het feit dat vakmanschap en materiaalkennis er hoog in het vaandel staan. Het leren kennen en beheersen van je materiaal vind ik belangrijk.

In mijn beeldend werk vind je mijn aandacht voor de menselijke geest en de menselijke emoties duidelijk terug. Ik ben vooral gefascineerd door het introverte. Kleine gebaren, een naar binnen gerichte, ingetogen uitstraling trekken de aandacht. Ze geven niet onmiddellijk prijs wat er in de persoon speelt, waardoor de kijker zich uitgenodigd voelt zich verder te verdiepen in het werk. Naast de inhoud van het werk waarbij de gevoeligheid belangrijk is, hecht ik aan een krachtige en evenwichtige vorm. Mijn werk is uitgevoerd in klei, hout, steen of brons en is hoofdzakelijk figuratief.

Ik ben bestuurslid bij Stichting KAT ( www.stichtingkat.nl), en lid van het kunstenaarscollectief ‘Paradijs’. Te vinden op internet: www.inehoejenbos.nl, instagram: inehoejenbos

Portret donkerblonde jongeman’, unicum, essen -en eikenhout, gepolychromeerd, 54 x 34 x 24, 2020<br />
€ 2300,-

Portret donkerblonde jongeman

Unicum, essen -en eikenhout, gepolychromeerd, 54 x 34 x 24, 2020. Dit werk is te zien in Kunstgalerie Appelscha vanaf 16 maart 2023 en is rechtstreeks bij Ine te koop.